bierfiets03

Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad

De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) strijdt voor het behoud van de unieke monumentale binnenstad van Amsterdam. Voor behoud van de dynamiek en herstel van het evenwicht tussen wonen, werken en uitgaan.

De VVAB is in 1975 ontstaan uit de Vereniging Vrienden van Diogenes en maakt al bijna vier decennia haar mening kenbaar voor het behoud en herstel en tegen de aantasting van het stadsbeeld. Zo bekijken de Waakhonden de bouwplannen die door de gemeente ter inzage worden gelegd. Ook komen er vanuit de vereniging aparte stichtingen en initiatieven tot stand, zoals de Vereniging Vrienden van Amsterdamse Gevelstenen en het Amsterdams Kroonlantaarn Comité.

De binnenstad van Amsterdam is één van de best bewaarde oude stadskernen ter wereld. Sinds haar oprichting maakt de VVAB zich sterk voor het behoud van dit erfgoed. Nog steeds worden er plannen gemaakt en ontwikkelingen gestart die een bedreiging vormen voor het unieke karakter van onze binnenstad. Het blijkt meer dan ooit nodig dat er een vereniging is die opkomt voor de binnenstad.

Word lid.
De VVAB telt momenteel zo’n 3000 leden. Dat aantal zou tot een veelvoud moeten groeien! U bent al lid voor € 30 per jaar. Leden ontvangen 6 keer per jaar het tijdschrift ‘Binnenstad’. Ook worden er door de vereniging activiteiten georganiseerd voor leden als excursies en dialezingen.
Na het invullen van uw gegevens en de ontvangst van de contributie, krijgt u als welkomstgeschenk het boek ‘De Goede Stad’ van Geert Mak thuisgestuurd.

 

JA, ik word lid van de VVAB